Samen jullie eerste huis gekocht

Als u gaat samenwonen, dan breekt er een leuke tijd aan. Misschien heeft u een woning gehuurd, maar in deze tijd kopen steeds meer mensen een huis. Ook als ze voor het eerst gaan samenwonen. De rente voor hypotheken is op het moment vrij laag, daar komt bij dat ook de woningen over het algemeen een stuk voordeliger zijn in deze tijd. Als u een woning op het oog heeft, dan starten vaak de onderhandelingen over de prijs.

verhuizen
Staan de verhuizers al klaar?

Sommige mensen kiezen ervoor om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zodra alles rond is over de prijs, moet er vrijwel altijd een hypotheek worden afgesloten bij een bank of een andere hypotheekverstrekker. Waarschijnlijk bent u al eens langs gegaan om een beeld te krijgen van de mogelijkheden, maar nu is het tijd om alles rond te maken. Vaak gaat hier nog wel enkele weken overheen voordat alles rond is bij de bank.

Notaris kiezen

De volgende stap is het uitzoeken van een notaris. Hier kan over het algemeen nog wel een beetje op bespaard worden, lees hier meer. Soms is er geen keuze en wordt een bepaalde notaris aan u toegewezen, dit gebeurd in veel gevallen wanneer het om voormalige woningbouw woningen gaat (ex huur). Er is dan 1 notaris die alle verkopen overziet. In andere gevallen heeft u vaak zelf de mogelijkheid om een notaris uit te zoeken. Hier kunnen verschillen in prijs ontstaan. Daarom kan het interessant zijn om diverse prijzen op te vragen, zo betaald u niet te veel.

Samenlevingscontract ook een goed idee om af te sluiten

Als u gaat samenwonen, is het direct een goed moment om wellicht een samenlevingsovereenkomst af te sluiten. Ook dit kan bij een notaris worden afgesloten. Hierin staan duidelijk alle zaken vermeldt die zijn afgesproken. Mocht het onverhoopt toch mis gaan in de toekomst dan is er duidelijk wat er precies moet gebeuren. Een dergelijke overeenkomst is zeker aan te raden. Alhoewel niemand hoopt dat het misgaat, is he toch goed om hier duidelijke afspraken over te maken.

Written By jurian