De dagelijkse pijn die komt kijken bij artrose

Artrose, misschien heb je er wel eens wat van gehoord. Er zijn mensen die hiermee te maken hebben en ze ervaren eigenlijk een constante pijn. Deze pijn is voornamelijk aanwezig bij beweging van gewrichten, denk bijvoorbeeld aan de handen. Natuurlijk willen mensen hier vanaf komen, het is niet iets dat als prettig wordt ervaren.

Wat is er te doen bij artrose om de pijn te verminderen?

Het is natuurlijk altijd raadzaam om deze klachten met een arts te bespreken, wat de meeste patiënten overigens ook doen. Naast medicatie worden bepaalde vitamines en supplementen geadviseerd om te gebruiken. Die kunnen bijdragen aan het soepel houden van de gewrichten en zodoende de klachten beperken. Een patiënt kan zich richten op 1 onderdeel, maar de beste resultaten zullen doorgaans worden behaald wanneer bepaalde zaken worden gecombineerd.

Medicatie, gezonde voeding & supplementen

De pijn verminderen bij artrose klachten is zoals gezegd het meest effectief wanneer verschillende onderdelen met elkaar worden gecombineerd. Gezonde voeding is bijvoorbeeld erg belangrijk. Dit kan worden aangevuld met supplementen (vitamines). Daarbij kunt u denken aan glucosamine, vitamine D & extra calcium. Deze zaken zijn vaak vrij verkrijgbaar bij een drogisterij of een speciaalzaak. Een arts kan medicatie voorschrijven. Bespreek altijd met een arts wat de beste combinatie is voor uw specifieke klachten bij artrose. Alhoewel het vaak lastig is, blijft bewegen toch ook belangrijk bij artrose.

Written By jurian